16 Ağustos 2011 Salı

Çılbır:)Ana yemeğin yanında vazgeçilmez bir tat:)


Malzeme:
4 yumurta
bir küçük kase yoğurt ,
tuz
Yapılışı:
Bir tencerenin içine 3 bardak su koyup kaynamaya bırakın.Kaynayan suyun üzerine yumurtaları kırın ,10 dakika kaynasın eğer biraz az pişmiş seviyorsanız kaynama dakikasını az tutun .
Servis tabağına pişen yumurtaları suyunu süzerek koyun ve yumurtaları küçük parçalar halinde kesin.Üzerine de yoğurt ve tuz dökün …isteğinize göre üzerine  nane de ekebilirsiniz Afiyetle :)

6 yorum:

  1. tarifini görünce ne kadar uzun süredir yapmadığımı farkettim, ne güzel olur yazın mis gibi.Bu hafta içinde ben de yapayım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çocuklarım çok seviyor sık sık yapıyorum:) afiyet olsun çok teşekkür ederim arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Atolyekedi:)

    YanıtlaSil
  4. Cocuklarima babamin biz kucukken cilbir yaptigini anlattim gecenlerde, buda guzel bir tesaduf oldu, simdi meraktalar ve yapmami istiyorlar. yarin okul dönusu yapayim onlara :))

    YanıtlaSil
  5. Yap canım:) benim çocuklarda bayılıyor bu yemeği :)) seni bugün çocukluğuna gönderdim ben bugün:) çocukluk en güzel anılarımız:)

    YanıtlaSil