11 Haziran 2011 Cumartesi

BANYOLU BÖREK:)


Mlz.

1 kg yufka
200 gr kıyma
bir baş soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzerine sürmek için bir adet yumurta sarısı
isteğinize göre baharat ve tuz.
Yapılışı:
Kıymayı tavaya koyun bir çay bardağı su ile pişirin suyunu çekince küp küp doğradığınız soğanı ve yağı ekleyin.Soğanlar  piştikten sonra tuzunuzu ve sevdiğiniz baharatları katın.
Yufkayı bıçak yardımı ile 3 parmak kalınlığında uzunlamasına kesin
 

   











Şeritler halinde kestiğimiz yufkanın içine bir kaşık hazırladığımız harcı koyun ,muska tarzı şeklinde yani üçgen şeklinde sarın.

Sardığınız böreği su dolu bir kabın içine koyun ,1 dakika kadar beklesin ve elinizle hafif şekli bozulmayacak şekilde sıkıp yağladığınız tepsiye koyun:)


Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün 180-200 derece arasında pişirin.Afiyet olsun





9 yorum:

  1. Evet güzeldir :) Anında biter bizim evde bu börek:))))

    YanıtlaSil
  2. işin içine su girince su böreği gibi olyor hanı nerdeyse, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Su böreği tadında :) Banyo yaptırınca börekleri öyle oluyor:)))

    YanıtlaSil
  4. yufka olunca akan sular durur börek börek :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Hafta sonu rahatça zaman kaygısı olmadan yapılan kahvaltının en güzel tadı Börek Börek:))))))teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Yemekteyiz programından sonra böreklerin adı her ne kadar bööörek olsa da:)))) tadı enfes,değişmez ve herkesin çok sevdiği bir tat.
    Elinize sağlık harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Krnc vazgeçemeyiz börekten:)sevgiler

    YanıtlaSil
  8. This looks delicious! I definitely need to try it :) Thanks for the recipe!

    Please comment/follow my blog &
    I'll definitely return the favor :)

    www.happykikay.blogspot.com

    YanıtlaSil