ayranla birlikte lezzetine doyum olmayan bir bulgur salatasıdır Adı nereden geldi bilmiyorum ama kısır değince sevmeyen yoktur.Tarifi kendime has yaptığım şekilde vereceğim.
malz: 6 kişilik
ince bulgur( bir çay bardağı, bir kişilik ölçek olarak yapabilirsiniz)kaç kişilik yapacaksanız:
yeşilllik: marul,maydanoz
isteğe bağlı, roka ,semiz otu,dere otu,
salatalık
iki kaşık domates salçası,bir kaşık biber salçası, 2 çay bardağı sıvı yağ(zeytin yağı iyi olur) nar ekşisi,limon tuz ve kuru soğan
yapılışı: kaynamış suyu derin bir kapta(plastik olmasın) bulgurun üzerine yavaşça dökün.Tavsiyem az su koymanız bulguru karıştırarak dökerseniz suyu sizin için daha kolay olur.Çok su koyarsanız içine, çok su çektiği için bulgur lapa bir görünüm alıyor. bir kaç dakika dinlendirin.
Kuru soğanı küp küp doğrayın( 1 yada 2 soğan) demlenmiş bulgura dökün üzerine salçaları ve tuzu ilave edin 5 10 dakika arası elinizle yoğurun(tıpkı çiğ köfte yapar gibi)
Üzerine ince ince doğradığınız yeşillikleri koyun,sıvı yağ,limon ,nar ekşisi ekleyin kaşık yardımıyla karıştırın .Servise hazır, yanında marul ve ayranla servis edebilirsiniz afiyet olsun:)
bende çok severim kısırı ayrıca aynı yapıyormusuz :) ellerine sağlık
YanıtlaSilçOK SEVİYORUM KISIRI VE SÜREKLİ TÜKETİYORUZ :)
YanıtlaSileLLERNE SAĞLIK CANIM.
Teşekkür ederim Şerife:) bu şekilde lezzetli oluyor demi arkadaşım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Aycan:) Yaz geldi artık bol bol yaparız, hep yeriz..
YanıtlaSilBence de sevmeyen yoktur :)
YanıtlaSilHer haline bayılıyorum,ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
zeliha bence de sevmeyen yoktur.Hep birlikte sağlıkla afiyetle..sevgiler
YanıtlaSilben pek düşkün değilim ama cnaım çekti görünce..
YanıtlaSilKısırı kim sevmez:)Ellerine sğalık canım
YanıtlaSilDeli Annem, Kısır en güzel sohbetle gidiyor:)
YanıtlaSilAylin haklısın :) teşekkür ederim.
YanıtlaSilsevgilerimle